Alina Crangeanu

Săptămânile trecute, un tânăr din Pitești, băiat de bani gata, a postat pe Facebook un filmuleț realizat pe timp de noapte, în care se vede cum se “sparge în figuri”, cu mașina în zona pietonală. Ieri, Bogdan Toma, fiul patronului de la Metropol, a recidivat și a mai pus un video, de data asta, făcut ziua pe scările de la Zinca, și în care se pot vedea clar mai multe persoane prin preajma voinicului care își încearcă ATV-ul fix în mijlocul oamenilor. Interesant cum nu îl vede nimeni din poliția rutieră sau poliția locală.

Petre Cojocaru, economistul care a condus în ultimii ani Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș iese la pensie, ultima sa zi de muncă fiind 23 ianuarie. În locul lui a fost numit Ioan Lucrețiu Tudor care își va începe activitatea la conducerea acestei instituții din data de 25 ianuarie. Acesta a fost nominalizat de PSD Argeș la propunerea președintelui PSD Pitești, Cristian Gentea și a primarului Cornel Ionică, iar președintele Șerban Valeca a trimis nominalizarea pentru postul de director al Finanțelor Publice Argeș la București,. Astfel, reușind să își impună favoritul, Gentea și Ionică au câștigat bătălia internă în partid. Lucrețiu Tudor a lucrat la Serviciul Control Antifraudă și este fiul fostului director de la Teatru Al. Davila, Sevastian Tudor.

 

Comercianţii care aveau mici afaceri pe strada Griviţei, adică pasajul care leagă centrul oraşului de bulevardul Brătianu, despărţind magazinele Fortuna de Trivale, mai precis, trebuie să îşi facă bagajele. Aşa a decis municipalitatea la finalul contractului cu buticarii, aceştia fiind lăsaţi să îşi vânda marfa  în perioada sărbătorilor de iarnă, prin bunăvoinţa consilierilor locali. Însă tot ei, adică aleşii locali, au trebuit să îşi dea votul final pentru ca respectiva prelungire a contractului să ia sfârşit, la începutul lunii februarie. “Eliberăm zona, o cosmetizăm şi o lăsăm liberă traficului pietonal”, a fost ultimul cuvânt al primarului Cornel Ionică, acesta nelăsându-se înduplecat de argumentele comercianţilor care spuneau că au făcut credite bancare, au angajaţi pe care îi vor lăsa şomeri sau că mai sunt şi alte barăci prin centrul municipiului care totuşi sunt tolerate. Împotriva continuării comerţului stradal pe Griviţei s-au pronunţat mai mulţi consilieri, principalul motiv invocat fiind acela că este prea multă mizerie în zonă. Viceprimarul Sorin Apostoliceanu a ţinut şi el isonul primarului, invocând motive financiare şi ca economist vorbindu-le protestatarilor despre reorganizarea afacerilor lor într-un alt cadru decât zona vizată. Însă, ghinionul , neşansa sau...pur şi simplu tehnica a făcut ca microfonul să îi joace feste viceprimarului, aprinzându-se sau stingându-se, spre amuzamentul celor prezenţi. “Dumnezeu nu vrea!” a găsit explicaţia o doamnă, din grupul comercianţilor de pe Griviţei. Nu ştim dacă a fost mâna divinităţii sau, nu, dar este cert că microfonul a dat bătăi de cap şi altor consilieri.

De ziua lui, Ion Sănduloiu, directorul Serviciului Salvamont Argeş a primit mii de urări pe pagina sa de facebook. Unele chiar haioase, de genul "Dă o fugă în Bucegi că este o urgenţă". Desigur, era o glumă de la un prieten şi nu un S.O.S.  Şeful salvamontiştilor argeşeni a postat, alături de fotografiile cu fiica sa, un filmuleţ cu cei doi câini special antrenaţi pentru salvări montane, Dara şi Helios.

Pagina 1 din 107