Alina Crangeanu

Subprefectul Gabriel Stoian crede că a fost schimbat pentru că făcea o anchete în cazul deşeurilor de la Ştefăneşti şi al vânzării dubioase a unei noi părţi din patrimoniul Brătienilor de la Florica.

În şedinţa de Guvern de ieri s-a decis înlocuirea din funcție a subprefectului județului Argeș, Gabriel Stoian. În locul său a fost numit Adrian Bughiu, directorul adjunct de la Direcția pentru Tineret și Sport. Schimbarea se pare că l-a luat prin surprindere pe subprefectul Stoian, pentru că acest punct nu era pe ordinea de zi de ieri a Legislativului iar şefii de la partidul pe care îl reprezenta cânda fost pus în funcţie, respectiv ALDE, i-au spus că nu ştiau nimic. Acesta îşi face bagajele şi se va întoarce pe funcția de director adjunct la Casa Județeană de Pensii, după ce schimbarea va fi publicată în Monitorul Oficial. „Sincer să fiu aş vrea să aflu şi eu motivul schimbării mele. Nu ştiu nimic, dar m-a deranjat procedura. Acum sunt la Prefectură, aştept ordinul şi îmi fac bagajele", ne-a spus acesta. Întrebat despre motivele înlocuirii sale din funcţie, Gabriel Stoian ne-a declarat: "Mi s-au cerut lucruri cu care eu nu am fost de acord niciodată. Au fost intervenţii, presiuni , sugestii şi nu au avut rezultate asupra mea şi atunci s-au gândit că cea mai bună soluţie este să mă schimbe. Am deranjat mai multepersoane, atât în problema deşeurilor de la Ştefăneşti în a cărei rezolvare se pare că m-am implicat prea tare. Am descoperit că sunt cantităţi foarte mari aduse în acea zonă din alte judeţe, am cerut la Agenţia pentru Protecţia Mediului o situaţie exactă a deşeurilor atât periculoase cât şi nepericuloase şi mi-am permis să pun întrebări despre cum se emit acele autorizaţii de mediu şi ce fac autorităţile dela Mediu în cei 10 ani de valabilitate a autorizaţiilor. Urmăresc cu adevărat ce se întâmplă acolo, sau, nu? Aveam, de asemenea, pe masă, dosarul privitor la neexercitarea dreptului de preemţiune asupra uzinei deapă şi observatorului astronomic de pe domeniul Brătienilor de la Ştefăneşti. Aveam în derulare o anchetă, pentru că sunt mai multe semne deîntrebare acolo despre cum s-a făcut calculul preţului de vânzare a imobilelor şi terenului dar şi cum a ajuns statul să nu îşi exprime dreptul de preemţiune în acel caz. În fine, am deranjat, dar aşa ştiu eu să îmi fac treaba şi după cum se vede, m-a costat. Eu nu sunt de convertit, dacă sunt reguli iar la semafor este roşu, treci, dar treci pe răspunderea ta!"

Organizația Eduxanima a pregătit un amplu eveniment pentru aniversarea celor doi ani de la lansarea Programului Educațional Eduxanima.Spectacolul-eveniment va avea loc vineri, 27 aprilie, ora 18,00, la Casa Sindicatelor Pitești, și o va avea ca invitată de onoare pe prințesa Maya von Hohenzollern dar și persoane din conducerea instituțiilor publice partenere în cadrul programului educațional. Spectacolul va cuprinde o prezentare de creații vestimentare - Ambra Design by Cristina Iacomi, mai exact colecția Vegana care va fi prezentată de copii pregătiți de profesoara Valeria Coman, un recital al grupului de copii Musicando con Adina Sima, interepretarea poveștii O prințesă adevărată de către actrița Mirela Dinu de la Teatrul Al Davila Pitești și un spectacol de baloare colorate. Prezentatoare va fi Andra ARSENE, vicepreședinte Eduxanima, director Program Educațional Eduxanima iar invitați, elevi ai școlilor care au implementat Programul Educațional Eduxanima, directorii școlilor, profesori, părinți și alții. Accesul va fi posibil numai pe bază de invitații.

“Peste 250 de militari, voluntari și personal civil au participat la intervenția de stingere a incendiului din comuna Arefu. Datorită profesionalismului și curajului acestora, pagubele incendiului nu au fost însemnate, manifestându-se doar la zona vegetației forestiere.
Operațiunea dificilă la care au participat în aceste trei zile a arătat încă o dată că sprijinul între instituții și spiritul de echipă poate să rezolve orice situație de urgență.
Incendiul manifestat pe o suprafață de 14 hectare a fost stins cu ajutorul pompierilor care au intervenit cu mijloace de primă intervenție cu motopompe dar și cu două elicoptere IGAv, dotate cu dispozitive Bumbi Bucket.
Dificultatea misiunii a constat în faptul că raza de acțiune a fost mare, accesul în zona a fost îngreunat, iar cantitățile de apă sunt limitate în această zonă.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență reunit în ședință în data de 23 aprilie a.c. a decis măsuri suplimentare de protecție și sprijinire atât a salvatorilor, dar și a localnicilor și turiștilor. Astfel că, pe toată durata intervenției, a fost restricționată circulația pe DN 7C din cauza riscului căderii de pietre. De asemenea, s-a decis suplimentarea personalului silvic din cadrul Direcției Silvice și a Gărzii Forestiere pentru misiuni de patrulare, fiind detașată totodată o echipă a Inspectoratului pentru Jandarmi pentru prevenirea atacurilor animalelor sălbatice.
Adresez mulțumiri întreg personalului militar și civil implicat în această misiune, respectiv pompierilor detașați de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență Argeș, București – Ilfov, Brașov, Prahova, Sibiu, Teleorman, Dâmbovița, militarilor din cadrul Unității Speciale de Intervenții în Situații de Urgență Ciolpani, personalului din cadrul Inspectoratului General de Aviație din cadrul MAI, al Direcției Silvice Argeș, Gărzii Forestiere, Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, al Inspectoratului Județean de Jandarmi și al Salvamont Argeș”,

 

Emilian DRAGNEA,
Prefectul județului Argeș

Marți, 24 Aprilie 2018 11:28

Incendiul de la Poenari a fost stins

Potrivit unui comunicat al ISU Argeș, în urma recunoașterii realizate în această dimineață cu ajutorul elicopterului, în zona cetății Poenari, nu au mai fost identificate fumegații.
Ieri, s-a intervenit, pe cale aeriană, cu ajutorul elicopterelor și dispozitivelor speciale Bumbi Bucket, care au executat 49 de misiuni de stingere, dar și terestru, pe două sectoare, cu pompe manuale portabile și mijloace de primă intervenție.
Pe timpul nopții, pompierii au efectuat misiuni de monitorizare și supraveghere a suprafeței afectate.
Elicopterele IGAv, cât și forțele inspectoratelor sosite în sprijin se vor retrage.
Grupa operativă a ISU Argeș va rămâne activă, iar echipaje de pompieri vor executa acțiuni de verificare terestră, monitorizare și supraveghere a zonei.

Pagina 1 din 128