Jurnal de Arges

Miercuri, 15 Noiembrie 2017 18:53

Gheorghiță Boțârcă

Săptămâna trecută, o administrație locală din Argeș a creat un precedent istoric. Primăria Topoloveni a câștigat  definitiv și irevocabil, la Înalta Curte, procesul cu Distrigaz, obligând această companie să-i plătească redevență pentru folosirea bunului aflat în proprietate publică a orașului, adică a rețelelor din pământ. Pentru modul cum s-a bătut vreme de 10 ani, prin instanțe, pentru cauza și drepturile orașului său, Jurnalul îl declară pe primarul Gheorghiță Boțârcă - Omul Săptămânii.

Endava, una dintre cele mai importante companii pe piața de software și servicii IT din regiune, organizează luni, 20 noiembrie, la Pitești o conferință dedicată evoluției digitale a mediului de business. Endava Tech Flow  este o inițiativă care își propune să adune în același loc profesioniștii IT și experții din industrie și să ofere o alternativă pentru oportunități de învățare, prin folosirea unui format de eveniment bazat pe împărtășirea de experiențe din proiectele derulate de companie și discuții libere.

Evenimentul îi va avea ca invitați speciali pe Bradley Howard, Head of Innovation, Endava și Marius Harpau, Head of Architecture în cadrul centrului de dezvoltare Endava din București, iar programul va aborda două direcții principale: prima își propune să arate modul în care aplicațiile pot crește interacțiunea cu clienții, în timp ce a doua abordează provocările dezvoltării unor aplicații eficiente care pot fi extinse cu ușurință.

BradleyHowardBradley Howard este pasionat de tehnologie, inovație și implementarea strategiilor digitale în modele de business moderne. El lucrează îndeaproape cu clienții Endava cărora le prezintă concepte inovatoare și modele noi de business.
Prezentarea lui Bradley, ”12 dintre cele mai bune practici Endava”, se axează pe strategii și instrumente pentru a crește vânzările, profitabilitatea și fidelizarea clienților, dar și pentru a maximiza rentabilitatea investiției în IT. Bradley va oferi sfaturi și exemple practice, bazate pe o multitudine de proiecte digitale pe care Endava le-a implementat în mai multe industrii pentru a ajuta clienții să realizeze aceste obiective.

MariusHarpauMarius Harpau are experiență în gândirea și implementare de arhitecturi pentru aplicații destinate companiilor, în special bazându-se pe tehnologii Java, în domeniile plăților electronice, asigurărilor, mediilor digitale și logisticii.
Prezentarea lui Marius, ”Abordări pentru a îmbunătăți performanța și scalabilitatea aplicațiilor enterprise”, se va concentra asupra modelelor arhitecturale care reprezintă cele mai bune practici ale comunității IT pentru creșterea performanței și scalabilității aplicațiilor de business. El va furniza, de asemenea, studii de caz cu privire la modul în care măsurile necorespunzătoare pentru îmbunătățirea performanțelor sau a scalabilității pot avea un efect advers asupra altor capabilități cheie ale unui sistem software.

Conferința va avea loc luni, 20 noiembrie, începând cu ora 18:00, la Ramada Hotel Pitești. Accesul la conferință este gratuit, în limita locurilor disponibile. Cei interesați pot să își rezerve un loc accesând pagina Endava Tech Flow Pitești, sau pot urmări noutățile pe pagina evenimentului de pe Facebook.

Endava este o companie de servicii IT cu peste 16 ani de experiență în colaborarea cu unele dintre cele mai importante companii din domeniul serviciilor financiar-bancare, asigurări, telecomunicații, media, tehnologie, sau comerț și transporturi. Endava are peste 4.000 de angajați în locații din America de Nord, Europa de Vest și centre de livrare din România, Moldova, Macedonia, Serbia, Bulgaria și Columbia.

Mircea Bărbuceanu, lect. univ. dr, în decursul activității pline de succese personale în cadrul Universității de Stat din Pitești, în mod indiscutabil a luptat permanent împotriva ilegalităților grave și foarte grave care s-au întâmplat acolo. Un grup de cititori ne atrage atenția însă că nu există un răspuns public, până acum, dacă furturile de milioane de euro, șantajele, salarizările ilegale etc, s-au întâmplat în realitate sau doar în mintea înfierbântată a lectorului universitar doctor Mircea Bărbuceanu. Așadar, vom publica cele mai importante articole care au apărut pe această temă de-a lungul anilor și așteptăm răspuns de la instituțiile implicate, începând de la Comisia de etică din UPIT și până la Ministerul Educației Naționale sau cum s-o mai fi numit acesta.

„Universitatea Piteşti riscă desfiinţarea, dacă nu pleacă echipa rectorului Barbu”

Liderul de sindicat din Universitatea Piteşti, lectorul univ. dr. Mircea Bărbuceanu, dezvăluie pericolul ce ar putea urma, dacă, în urma alegerilor din această lună, nu se schimbă actuala conducere a Universităţii, iar rectorul Gheorghe Barbu va face jocurile în ceea ce priveşte înlocuitorul său. După 16 ani de „domnie” în fruntea Universităţii de Stat din Piteşti, Gheorghe Barbu va trebui să părăsească fotoliul de rector, deoarece i s-a terminat mandatul şi nu mai are dreptul să candideze. Mai mult, în acest an împlineşte 65 de ani, vârsta pensionării. Şi, cu toate acestea, bătălia pentru conducerea Universităţii Piteşti se anunţă a fi destul de dură, deoarece Gheorghe Barbu vrea să-şi pună un om de încredere în funcţia de rector. Despre viitorul acestei instituţii de învăţământ superior, dar şi despre alegeri am stat de vorbă cu lectorul univ. dr. Mircea Bărbuceanu, liderul de sindicat al profesorilor din Universitatea Piteşti.
# S-a vehiculat o vreme chiar şi ideea că Universitatea Piteşti s-ar putea desfiinţa.
- Da. Aici ne-a adus domnul rector Barbu, cel care nu l-a sprijinit decât pe Gheorghe Axinte de la Argecom sau pe Daniel Otobâcu, doi „savanţi” în dezvoltarea cârciumilor universităţii. Ce poate fi mai relevant decât faptul că domnul Barbu a preluat conducerea Universităţii în 1996, când aceasta se afla pe locul 12 pe ţară? Acum îmi este şi ruşine să spun pe ce loc suntem. Aici ne-a adus domnul rector Barbu, alături de prorectorul Gheorghe Şerban, cel care vrea acum să preia conducerea. Cu această echipă ne desfiinţăm, sincer vă spun! Universitatea este complet izolată, deoarece nicio universitate, niciun institut de cercetări nu a vrut să facă consorţiu cu noi. Îl văd în ultimul timp pe rectorul Barbu că încearcă să spele această imagine, invocând numele domnului Constantin Stroe de la Dacia, despre care spunea că o să-l propună preşedinte de onoare al Senatului Universităţii.
# Am înţeles că domnul rector Barbu vizează, totuşi, conducerea Senatului Universităţii.
- Da. Şi-a creat o funcţie de preşedinte onorific, pentru ca, în cazul în care iese la pensie, să poată rămâne în continuare pe aici.
# Dacă ar fi să faceţi un fel de bilanţ al activităţii rectorului Gheorghe Barbu, ce aţi puncta?
- Aş puncta atmosfera de umilinţă pe care a creat-o pentru salariaţii Universităţii, marcată de şantaje, de lipsa sprijinului faţă de cadrele didactice. În al doilea rând, lipsa de investiţii reale în folosul Universităţii, nu al pereţilor! Oamenii fac renumele, nu clădirile, nu pereţii! Însă pereţii ăştia, promovaţi de domnul rector, le-au adus foarte mulţi bani unora! Vă spuneam despre umilinţa profesorilor. Păi ce umilinţă mai mare credeţi că a putut fi pentru noi decât aceea când domnul Barbu ni l-a băgat pe gât pe Gheorghe Axinte de la „Argecom” ca mare profesor, dar şi pe alţii de teapa acestuia, precum Aurel Stoian, fostul şef al Gărzii Financiare, care nu ştia nici să scrie, ca să nu mai vorbim de faptul că a fost reţinut de DNA pentru corupţie. Probabil că, dacă acest Daniel Otobâcu avea măcar diplomă de bacalaureat, îl făcea şi pe el cadru didactic la Universitatea Piteşti. Nu vreau să fiu înţeles greşit, dar suma acestor reproşuri este locul ocupat de Universitate acum, cu marele pericol, de care puţini sunt conştienţi, de a ne desfiinţa. Mai avem însă o şansă acum şi, prin intermediul ziarului dumneavoastră, le cer colegilor să se gândească foarte bine când vor vota. Dacă votează continuitatea echipei domnului Barbu, îi sfătuiesc să-şi găsească de lucru, pentru că Universitatea va ajunge să se desfiinţeze în scurt timp. Practic, Universitatea Piteşti riscă desfiinţarea, dacă nu pleacă echipa rectorului Barbu.
(articol apărut pe www.universulargesean.ro pe 10.02.2012)
https://www.universulargesean.ro/universitatea-piteti-risc-desfiinarea-dac-nu-pleac-echipa-rectorului-barbu/

 

Miercuri, 08 Noiembrie 2017 22:22

Internship plătit la DRÄXLMAIER Piteşti

O nouă generație de studenți este așteptată în cadrul Programului de Internship 2018, lansat de DRÄXLMAIER Pitești pentru Departamentele IT şi Inginerie. Tinerii vor avea șansa să facă primii pași în carieră într-un mediu multinațional, punând în aplicare teoriile acumulate la facultate cu ajutorul specialiștilor din companie.

Este deja cunoscut faptul că DRÄXLMAIER Piteşti dezvoltă, de mai mulţi ani, o colaborare constructivă şi durabilă cu reprezentanţii Universităţii Piteşti. Apreciem contribuţia şi implicarea cadrelor didactice în proiectele iniţiate de companie, inclusiv programul de Internship.
Activitățile din programul de Internship încep în luna ianuarie 2018 şi se desfăşoară pe o perioadă de şase luni - studenţii care vor dovedi că își doresc să facă performanţă și se implică în activitate vor avea ocazia să beneficieze de o prelungire cu încă şase luni, sau vor putea obține chiar un loc de muncă pe termen nelimitat.
Promovând și dezvoltând astfel de programe, DRÄXLMAIER Piteşti contribuie la dezvoltarea comunităţii oferindu-le tinerilor şansa să aibă un punct solid de plecare în carieră şi dezvoltând baza de candidați din regiune.

„Aceste programe fac parte din strategia internă de recrutare și ne ajută să identificăm tinerele talente care vor contribui la dezvoltarea proiectelor viitoare ale companiei. Inovația și creativitatea specifice acestor generații sunt plusul de valoare necesar mai mult ca oricând pentru a păstra poziția de lider a companiei în era digitalizării”, a afirmat Gabriela Tarnă, Manager de Recrutare DRÄXLMAIER România.

Departamentul de Inginerie are locuri disponibile pentru interni în cadrul Departamentului Managementul Tehnic al Produsului şi în cadrul Departamentului pentru Dezvoltarea de Noi Tehnologii. Programul Internship Engineering se adresează studenţilor la Facultatea de Mecanică și Tehnologie şi la Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică.
Alte locuri pot fi ocupate de studenţii care îşi doresc o carieră în domeniul IT. Specialiştii companiei îi vor ghida pe studenţi să dezvolte aplicaţii utilizând diferite limbaje de programare și să îşi însuşească elemente importante în administrarea bazelor de date şi a sistemelor de operare. Programul  Internship IT se adresează tinerilor care studiază la Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică.

Experienţa de intern în cadrul companiei DRÄXLMAIER Piteşti s-a dovedit a fi extrem de utilă pentru tinerii participanți în program. „Am învățat mult lucrând alături de colegii de la DRÄXLMAIER, atât din punct de vedere tehnic cât și personal – m-au încurajat să îmi exprim ideile, să experimentez și mă bucur că am primit șansa să mă alătur echipei”, a spus Adrian Dumitraș, Administrator Windows Server.

Studenţii încep prin a prelua sarcini de dificultate scăzută şi, în funcţie de potenţial, sunt implicaţi şi în proiecte complexe. Cei mai buni interni ajung să fie angajaţi cu normă întreagă în DRÄXLMAIER Group.
Tinerii interesaţi să se înscrie în program trebuie să trimită CV-urile până pe 27 noiembrie 2017 la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu titlul Internship IT / Engineering 2018 sau pe www.draexlmaier.de/cariere.
Ei vor fi incluși într-o procedură de selecţie care constă în evaluarea candidaților pe baza aptitudinilor tehnice și de relaționare, a dorinței lor de dezvoltare a cunoștințelor, incluzând și un test de limba engleză.
Studenţii care vor fi selectaţi vor beneficia de un program de lucru flexibil, în regim part-time, contract individual de muncă şi un pachet de compensaţii şi beneficii.

Pagina 1 din 23