Joi, 09 Noiembrie 2017 15:59

Şoferul care a produs tragedia de la Leoni a scăpat ieftin: închisoare cu suspendare

Scris de Denis Grigorescu

# Justiţie blândă în cazul dramei ce a şocat o ţară întreagă # Pe 30 martie a.c., Andrei Caramelea (22 de ani), a intrat cu un autoturism BMW într-un grup de angajați de la Leoni, accidentul soldându-se cu moartea unei persoane și cu rănirea altor cinci #  Andrei Caramelea avea 80 km/h, deși limita de viteză în zonă era de 5 km/h

Pe 2 noiembrie, magistrații Judecătoriei Pitești au dat verdictul în dosarul extrem de mediatizat al șoferului care în luna martie a.c. a produs o tragedie la Leoni. Pedeapsa dată de judecători este una blândă raportat la gravitatea faptei. Andrei Caramelea, tânărul în vârstă de 22 de ani care pe 30 martie a intrat cu un autoturism BMW într-un grup de angajaţi, accidentul soldându-se cu moartea unei persoane şi rănirea altor cinci, a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Andrei Caramelea are și un termen de supraveghere de 4 ani și trebuie să facă 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. Suspendarea executării pedepsei va fi revocată în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în cursul termenului de încercare sau al nerespectării cu rea credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse.
Instanța a admis în parte și acțiunile civile formulate de către Milena și Slavoljub Ilic, părinții tinerei ucise, și a obligat partea responsabilă civilmente SC CITY INSURANCE SA să plătească acestora câte 50.000 de euro cu titlu de daune morale.
Irena Ilic (27 de ani) lucra la Leoni Bascov de la 1 ianuarie a.c., iar chiar în ziua în care a fost ucisă de şoferul inconştient i se termina contractul şi în weekend urma să revină în Serbia. Femeia a fost ucisă sub ochii soţului, care lucra tot la Leoni şi era tot în ultima zi de contract. Marco Adrian, soţul Irenei Ilic, a văzut cum Andrei Cristian Caramelea a trecut cu BMW-ul peste soţia sa.
Limita de viteză în zona accidentului era clar marcată, fiind de 5 km/h, însă Andrei Cristian Caramelea avea 80 km/h.

Citit 1292 ori

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.