Sâmbătă, 12 August 2017 11:16

Scandalul ouălor contaminate. Ce substanţe folosesc producătorii avicoli locali Recomandat

Scris de Izabela Moiceanu
 
După ce Comisia Europeană a anunţat convocarea la o reuniune a reprezentanţii ţărilor UE afectate de scandalul ouălor contaminate cu Fipronil, Adunarea Generală a Uniunii Crescătorilor de Păsări din România vine cu precizări pentru opinia publică din ţară.
 
Producătorii avicoli din România, asociați în Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, informează opinia publică că în fermele avicole din România nu se folosește FIPRONIL, insecticid cu spectru larg de acțiune, ca substanță antiparazitară.

"Acest insecticid este interzis, prin legislația europeană, a se folosi la animale destinate consumului uman.
Fermierii avicoli din România au obligația legală de a verifica nivelul reziduurilor chimice din produsele avicole, atât prin controale oficiale cât și prin autocontroale.
În urma controalelor realizate de ANSVSA, prin laboratoarele de specialitate din subordine, nu s-a semnalat existența reziduurilor chimice în produsele noastre.
Buletinele de analiză, ca urmare a controalelor oficiale și autocontroalelor, pentru pesticide (erbicide, insecticide, fungicide, antinematode, redonticide) eliberate de laboratoarele autorizate sunt conforme cu legislația națională și europeană.
Menționăm că, fermele avicole din România sunt permanent supravegheate de ANSVSA, iar rezultatele sunt concretizate prin mii de buletine de analiză conforme, anual.
Asigurăm opinia publică, că produsele avicole din fermele profesionale din România sunt sigure pentru consumul uman", se arată într-un comunicat transmis de 
 Adunarea Generală a Uniunii Crescătorilor de Păsări din România prin Preşedinte Prof. univ. dr. Ilie Van.   
 
Citit 273 ori

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.