×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 576
Joi, 26 Ianuarie 2017 20:46

AOA Argeș a identificat principala problemă cu care se confruntă Recomandat

Scris de

Pe 25 ianuarie s-a desfășurat prima ședință a Consiliului director AOA Argeș, pe anul 2017. Pe ordinea de zi a ședinței s-a regăsit și problema cu care se confruntă tot mai mulți agenți economici în prezent: resursa umană cu un nivel de calificare corespunzător.


În ultimii ani, Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș s-a implicat activ în acest domeniu, atât prin centrul propriu de formare profesională, precum și prin participarea activă în Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social Pentru Formarea Profesională, ce funcționează în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Argeș.


Astfel, la ședința a participat și Dumitru Tudosoiu, Inspector școlar general, care a prezentat o radiografie la zi, la nivel local și național, a învățământului liceal, filiera tehnologică, și a învățământului profesional de 3 ani. Reprezentanții AOA Argeș au subliniat dificultățile cu care se confruntă în ceea ce privește găsirea și atragerea personalului direct productiv, cu un nivel corespunzător de calificare. S-a identificat astfel, o reticență a tinerilor de a accesa învățământul profesional și tehnic, în ciuda avantajelor oferite, atât de stat, cât și de agenții economici direct implicați în susținerea claselor cu diverse specializări.

Una din următoarele inițiative ale AOA Argeș o reprezintă întâlnirea cu parlamentarii de Argeș, iar o temă importantă a ce se dorește a fi abordată este înaintarea de propuneri concrete care contribuie la dezvoltarea de politici naționale care să crească atractivitatea învățământului profesional și tehnic, precum și a învățământului dual.

Citit 488 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2017 20:55

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.