Închisoare de trei ani cu suspendare pentru Gelu Mujea și oamenii de afaceri Constantin Pănescu și Pavel Zamfir

S-a dat sentința într-un dosar deschis în anul 2013, în care au fost cercetați fostul director al SC Apă Canal 2000, Gelu Mujea, și oamenii de afaceri Constantin Pănescu și Pavel Zamfir, acționari la Alcadibo, Metabet și Selca. Acuzațiile au privit efectuarea lucrărilor de reabilitare la sediul Dispeceratului Apă Canal din cartierul Tudor Vladimirescu, la puțin timp după ce acesta fusese modernizat. Prejudiciul imputat celor trei a fost de 14.000 de euro. Curtea de Apel Pitești a dat sentința condamnării la închisoare cu suspendare pentru fiecare dintre cei trei inculpați. În afară de acest termen de executare a pedepsei, magistrații au dispus și un termen de încercare de câte cinci ani.

Citeşte mai departe ...

Captură de peste 400 kilograme de heroină, la Calafat-Vidin

Autorităţile din Bulgaria, în colaborare cu cele din România, au descoperit, în urma unui control la un camion, mai mult de 400 de kilograme de heroină, în valoare de peste 32 de milioane de euro. Camionul ar fi urmat să ajungă în România şi avea ca destinaţie finală Olanda. Drogurile au fost depistate la control la PTF Calafat-Vidin.

Citeşte mai departe ...

Jandarm rănit în urma unui scandal între doi bărbați în Pitești

În urmă cu câteva zile, polițiștii Secției 1 din Pitești au fost solicitați să intervină pentru a liniști spiritele într-un scandal izbucnit între doi bărbați, pe strada Nicolae Filimon din Pitești. Conflictul a degenerat în cele din urmă, fiind nevoie de intervenția mascaților.

Citeşte mai departe ...

Percheziții în Argeș la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

În dimineața zilei de luni, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice ai Poliției Române efectuează mai multe percheziții în municipiul București și în județele Ilfov, Argeș și Cluj, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.200.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălare de bani.

Citeşte mai departe ...

Vitezoman din Buzoiești pe Calea București

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei din cadrul serviciilor municipale și orășenești au aplicat 271 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 90.395 de lei și au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulaţie 30 de permise de conducere și au retras 9 certificate de înmatriculare.
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești, l-au depistat pe C.I., de 42 de ani, din comuna Buzoiești, care în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Calea București, a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 114 km/h.
Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 1305 lei, iar ca măsură complementară poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Citeşte mai departe ...

Furtună devastatoare la Mioveni

O furtuna violentă a cuprins astăzi, după amiază, partea centrală a județului.

Rafalele de vânt au afectat orașul Mioveni unde mai multe persoane au avut de suferit. Un acoperiș smuls de vânt a fost decopertat lăsând fără adăpost mai multe familii dintr-un bloc. Un autoturism, marca Logan, a fost avariat, iar o parte din acoperiș a blocat strada. Pompierii din Mioveni au intervenit de urgență cu un echipaj pentru asigurarea acoperișului rămas pe imobil și pentru deblocarea carosabilului.

Meteorologii avertizează că și în această noapte ne putem aștepta la furtuni însoțite de descărcări electrice și precipitații pentru ca mâine cerul să fie preponderent înnorat.

Citeşte mai departe ...

Ce au verificat oamenii legii la la Baza Turistică Piteşti

 
Aşa cum v-am informat în această dimineaţă, Baza Turistică Pitești, care aparține Direcției Județene pentru Sport Argeș, fost călcată, vineri, de oamenii legii. Acţiunea este încheiată la această oră. Potrivit oficialilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, nu a fost nevoie de audieri.
 
“A fost o acţiune de rutină deafăşurată de Poliţia Municipiului Piteşti, la unitatea de Cazare a DJTS, pentru verificarea registrelor bazei. Nu a fost vorba de percheziţii, ci doar de verificări. Nimeni nu a fost audiat”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, Agentul de poliţie Andreea Însurăţelu, IPJ Argeş.
 
Baza Turistică Pitești dispune de 150 locuri/serie, în regim de funcționare permanent, iar aici sunt organizate, periodic, cazări. Oamenii legii au verificat dacă persoanele sau grupurile cazate în ultimele luni în a această unitate apar sau nu în registre.
 
Citeşte mai departe ...

Incendiu într-un bloc din Craiovei

 
 
Un apartament din blocul A1, cartier Craiovei - Piteşti a fost cuprins, vineri, de flăcări, după ce proprietarii au uitat o candelă aprinsă.

Flăcările au cuprins o canapea, iar locuinţa, afaltă la etajul doi al imobilului, s-a umplut imediat de fum. În apartament, se afla închis un căţel, pe care pompierii l-au scos mai mult mort decât viu, din cauza intioxicaţiei cu monoxid de carbon. Proprietarii nu erau la domiciliu în momentul izbucnirii flăcărilor.

Din fericire, n-au existat  victime omeneşti, însă mai multe persoane au acuzat atacuri de panică şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.Foto: actualmm.ro
 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Sections

Shows

Local News

Tools

About Us

Follow Us