Încet, dar sigur, banii europeni intră în Moldova. În topul județelor după numărul de proiecte, Iașiul conduce detașat

0 442

Cu toate că deseori sunt vizibili mai greu sau deloc, banii europeni vin pe tăcute înspre Moldova. Valoarea proiectelor europene implementate în zona de nord-est a țării se apropie de pragul de 4 miliarde lei doar prin intermediul unui singur program de finanțare. Este vorba despre Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, una dintre cele mai importante surse de fonduri nerambursabile atât pentru autoritățile locale, cât și pentru lăcașuri de cult și firme. Față de programarea anterioară, printre beneficiarii POR se numără și ministere, în ultimele două luni fiind semnate 12 contracte în valoare totală de 467 milioane lei pentru construcția de școli și îmbunătățirea serviciilor medicale în spitale. Proiectele Ministerului Educației și ale Ministerului Sănătății sunt implementate în cele șase județe ale regiunii.

 Citește tot articolul pe: Ziarul de Iași 

Articol realizat pentru www.PressHub.ro/BaniEuropeni de  Ziarul de Iași ,  în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata