Iată proba! Ioniţescu are şi el teren pe Transfăgărăşan, la fel ca deputatul Vasilică şi Chiriloiu

0 224

# Muritorii n-au voie la proprietăţi la Vidraru, gulerele albe – da! # Tripleta Armand Chiriloiu – Petre Ionițescu – Radu Vasilică i-a făcut dosar revoluționarului Oliver Ioniță că ar fi primit teren pe Transfăgărășan în contextul în care, culmea, și ei au terenuri în aceeași zonă, în condiții necercetate încă

După Șeful Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu, și după deputatul Radu Vasilică (pe care primul l-a dat în vileag), iată că tripleta valeților de treflă cu terenuri trase pe Transfăgărășan devine completă. Așadar, lui Chriloiu și lui Vasilică li se alătură și fostul șef al IPJ Argeș, Petre Ionițescu, toți trei având proprietăți la Arefu. Deși ieșit la pensie, fostului comandant al IPJ Argeș i-au rămas urmele prin spațiul virtual, așa am găsit două dintre declarațiile sale de avere. În care, surpriză, polițistul apare și el ca proprietar de terenuri la Arefu.

Astfel, în declarațiile pe care, de voie, de nevoie, a trebuit să le scrie cu mânuța din dotare, respectiv în 2016 și 2017, se vede, completat negru-pe alb, chiar dacă înghesuit, aproape ilizibil și trecut, ca din greșeală, în altă căsuță a formularului, comunele Moșoaia+Băiculești+Aref, categoria teren forestier. Iar la anul dobândirii e trecut un interval larg, 2003-2013, nu anul exact al dobândirii, așa cum spune legea. Iar suprafața totală e de 46.500 mp, nu e trecut cât are Ionițescu în fiecare zonă, pe fiecare teren, ca și cum ar vrea să ascundă cât are și exact unde, precum și anul dobândirii terenului. Dar asta e o altă chestiune, pe care organele statului o pot elucida, dacă manifestă vreo aplecare în acest sens. Culmea e că tocmai cei trei, Chiriloiu, Ionițescu și Vasilică, toți trei proprietari de terenuri pe Transfăgărășan, s-au pus să-i facă dosar lui Oliver Ioniță (conform dezvăluirilor acestuia), care a dobândit teren pe Transfăgărășan și a comis ”crima de les majestate” de a fi vecin cu domnul deputat…. Radu Vasilică.

*** *** ***

„Deci, Direcția Silvică ne-a dat în judecată din anumite motive, că altfel nu ne găsea tocmai pe noi din noianul de retrocedări făcute pe Transfăgărășan. Este vorba despre faptul că avem printre vecini pe domnul Radu Vasilică, prieten foarte bun cu domnul de la Direcția Silvică, domnul Chiriloiu. M-a interesat foarte tare declarația de avere a domnului Radu Vasilică, mai ales că e deputat, pentru faptul că și pe legea funcționarilor publici până la 10.000 de euro ei sunt obligați să declare. Acolo, pe locul acela, el are o cabană. De asta este el supărat, că noi i-am înconjurat cabana cu terenul nostru, iar el nu are decât porțiunea asta. Și el vrea tot terenul. Și s-a gândit cum de am ajuns noi să luăm acest teren… Noi am căutat documente și am depus probe în instanță, probe care, incontestabil, ne erau favorabile”, își începe povestirea doamna Ioniță.
„Atunci, ei au stopat procesul civil, făcându-ne plângere la Poliție. Era atunci Ionițescu comandantul Poliției (n.red. – comisarul-șef Petre Ionițescu, vecin de vilă la marginea Pădurii Trivale cu șeful Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu). Am primit acasă citație, ca făptuitor. Eram acuzat de fals în declarații. Dosarul a plecat către Parchet. Am primit, în iunie anul acesta, după doi ani de tăcere, ordonanța de clasare a dosarului”, adaugă și soțul, Oliver Ioniţă (foto).

*** *** ***

Dosar de corupţie la DNA Bucureşti pe numele lui Armand Chiriloiu

Potrivit unei adrese a DNA – Serviciul Teritorial Pitești, sub semnătura procurorului-șef Daniela Lupu, dosarul de corupție deschis în 2014 pe numele directorului Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu, a ajuns la București. Potrivit informațiilor noastre, procurorii DNA, Structura Centrală – Secția de Combatere a Corupției, au în vizor fapte legate de activitatea șefului Direcției Silvice Argeș, respectiv întreținerea drumurilor forestiere, exploatările de masă lemnoasă, reparațiile la ocoalele silvice și la cabanele aparținând direcției, achizițiile de costume pentru salariați și încadrările de personal. Pe surse, am aflat chiar că nu este exclus ca și dosarul punerilor în posesie de pe Transfăgărășan să fie redeschis, în acest context. Oricum, cauza aflată în lucru este una complexă.
Material realizat de Alina Crângeanu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata