Bani EuropeniAgricultură performantă cu bani europeni, chiar și în Teleorman. Oportunități și obstacole Bani Europeni Agricultură performantă cu bani europeni, chiar și în Teleorman. Oportunități și obstacole

0 273

O oportunitate pentru fermierii mici sau mari o constituie fondurile europene, cele mai utilizate și accesibile fiind destinate achiziționării de utilaje, potrivit specialiștilor în domeniu. Paradoxal, însă, accesarea lor devine, cu timpul, tot mai dificilă: birocrația și excesul de zel al autorităților în a efectua controale peste controale reprezintă două dintre cauze, se plâng fermierii. Tot ei recunosc însă că anumite „artificii” folosite în încercarea de a accesa fonduri europene au dus mai mulți tineri fermieri și consultanți în spatele gratiilor. Vizita RFI într-o exploatație agricolă din Teleorman, un județ considerat „cuib al infractorilor”, face puțină lumină. Ștefan Cainamisir, fermier de succes din Teleorman, rememorează cum l-a ajutat fondurile europene să devină competitiv.

Citește tot articolul pe: RFI România 

Articol realizat pentru www.PressHub.ro/BaniEuropeni de  RFI România  în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata