FOTO: Mii de credincioși, la sfinţirea Altarului noii Catedrale Arhiepiscopale din Curtea de Argeş

0 428

Actualizare: Credincioșii se închină la moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia, aduse în noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș.

Actualizare: Credincioșii au fost lăsați să intre în noua Catedrală Arhiepiscopală. În altar se va putea intra abia după slujbă.

Astăzi a avut loc sfinţirea Altarului noii Catedrale Arhiepiscopale din Curtea de Argeş, cu hramurile Sfânta Muceniţă Filoteia şi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril. Dupa slujba de sfințire, pelerinii au fost lăsați să intre în noua Catedrală Arhiepiscopală.

Slujba de sfinţire a Altarului a fost săvârşită de către Arhiepiscopul Calinic, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Până acum s-au adunat circa 2500 de credincioși. Valuri de credincioși continuă să vină. Au fost pregătite 4000 de pachete care vor fi împărțite după slujbă.
Amintim ca aseară, de la ora 17:00, a avut loc scoaterea Raclei cu moaştele Sfintei Muceniţe Filoteia în procesiune, din Paraclisul Mănăstirii Curtea de Argeş, către Noua Catedrală Arhiepiscopală, urmată de slujba Vecerniei Mari, unită cu Litia, Acatistul Sfintei Muceniţe Filoteia şi Utrenia.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata