Exclusiv. Condamnat pentru trafic internaţional de droguri, Mihnea Untaru a luat bac-ul din puşcărie, cu notă mare la psihologie

0 2.682

Aflat în arest din mai 2017, Mihnea Untaru, fiul regretatului profesor Iulian Untaru (decedat în noiembrie 2017), a luat sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Mutat în urmă cu câteva luni de la Penitenciarul Colibași la cel din Craiova, Mihnea a dat bacalaureatul la Colegiul Național, Elena Cuza, din Craiova.
Și, spre lauda sa, Mihnea Untaru a luat bac-ul cu media 6,5, clasându-se pe locul 184 din 1328 de candidați din Dolj. Performanța lui este cu atât mai meritorie cu cât la psihologie a luat nota 8,4 – una dintre cele mai mari din Dolj – iar dintre cei 1328 candidați înscriși doar 403, adică doar o treime, au luat bac-ul. La română, Mihnea a luat 5, iar la istorie – 6,1. La engleză, Mihnea are nivelul B1, unul foarte bun.
Surse apropiate lui Mihnea ne-au declarat că acesta s-a pregătit pentru bac câte 3-4 ore pe zi, învățând în penitenciar și studiind zeci de cărți.
În vara lui 2017, Mihnea a fost la doar șapte sutimi de promovarea bacalaureatului, obținând media 5,93. După ce a făcut contestație, media lui a scăzut la 5.30. O rigiditate ciudată a comisiei de bacalaureat în Argeș legată de acest caz special, în condițiile în care în ultimii ani multor odrasle de VIP-uri din Argeș le-au fost mărite notele chiar și cu două puncte sau mai mult.
În octombrie 2017, Mihnea Untaru (19 ani) a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare cu executare pentru trafic internațional de droguri de mare risc. În decembrie 2017, Curtea de Apel Pitești a respins apelul făcut de Mihnea, sentința rămânând definitivă.
În vara lui 2017, Mihnea Untaru a fost agresat de mai multe ori de către colegii de celulă de la Penitenciarul Colibași. Iar în urma reclamațiilor făcute la conducerea închisorii, Mihnea a fost mutat în altă celulă.
Reamintim că Mihnea Untaru a fost dat de tatăl său pe mâna poliţiştilor în primăvara lui 2017, asta după ce autoritățile nu au avut reacție la mai multe sesizări ale familiei. Tatăl, un profesor eminent din Pitești, a găsit în cutia poştală trei plicuri cu droguri şi a sesizat BCCO Piteşti. Iar bănuielile s-au confirmat după câteva zile: în plicuri erau mai multe grame de droguri, inclusiv LSD.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata