Noi echipamente medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti

0 158

Secția de Radiologie și Imagistică Medicală a Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost dotată cu două aparate medicale de înaltă performanță. Este vorba despre un echipament Roentgen staționar pentru radiografii digitale cu printer, în valoare de 448.574, și un aparat de radiologie digital staționar cu doi detectori, în valoare de 335.940 lei.

Noile aparate au fost instalate marți, 5 februarie, și vor putea fi folosite în cel mai scurt timp, după finalizarea procedurii prevăzute de Ministerul Sănătății privind punerea în funcțiune.
”Aparatele au fost achiziționate prin finanțare de la bugetul Consiliului Județean Argeș și de la Ministerul Sănătății. Cele două echipamente de radiologie vor conduce la o creștere considerabilă a performanței privind diagnosticarea pacienților. De asemenea, pentru că echipamentele sunt ultramoderne, riscul expunerii la radiații emise de investigațiile imagistice este minim”, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, care a fost prezent la Spitalul Județean de Urgență Pitești.
Conducerea Consiliului Județean Argeș are în vedere achiziționarea unui nou Computer Tomograf pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata