Doctorul-scriitor Viorel Pătraşcu a lansat o nouă carte de călătorii

0 2

Sâmbătă, 14 iulie, la Biblioteca Judeţeană Argeș, în prezența a peste 100 de invitați, în frunte cu prefectul Emilian Dragnea, dr. Viorel Pătraşcu a lansat o carte de călătorie, a şasea dintr-o serie începută în urmă cu peste un deceniu. Apărut la Editura Cartea Românească în condiții grafice excelente, volumul „Saona cea frumoasă” te captivează de la primele pagini. Fie că descrie experiențele unice din Țara Bascilor, Maroc, Republica Dominicană sau Danemarca, doctorul Viorel Pătrașcu are același har de povestitor foarte documentat și cu un farmec inefabil. Citindu-i cărțile, te trezești cu o poftă teribilă de a călători și de a cunoaște zecile de locuri magice pe care le-a vizitat doctorul Viorel Pătrașcu. Și v-o spune unul care i-a recitit de mai multe ori cărțile de călătorii cu aceeași plăcere.

„O să continuu să scriu cărţi de călătorie câtă vreme pot să mă plimb”

„Să fac o carte de călătorii fără imagini edificatoare, mai bine n-o mai fac! Aşa că am decis să aloc acest spaţiu (136 de pagini) fotografiilor reprezentative, cu toate că anumite persoane mi-au recomandat să mai «tai» din ele ca să reduc costurile. O să continuu să scriu cărţi de călătorie câtă vreme pot să mă plimb. Este o pasiune care a plecat de la faptul că eu, în familie, n-am moştenit o bibliotecă. Apoi, ca student, nu mi-am cumpărat decât cărţile de specialitate, de medicină. În anii de facultate, aveam o bursă modestă, banii de acasă erau puţini şi am construit biblioteca încetul cu încetul. Mă duceam la Bacău, o dată pe săptămână, şi cumpăram cărţi. La un moment dat, am început să îndrăgesc foarte tare cărţile de călătorie şi luam notiţe despre cum e la Paris, cum e la Roma, ce trebuie neapărat să văd – cu toate că în acele vremuri Occidentul era interzis. Cel care m-a îndemnat prima dată să public a fost Sergiu Nicolaescu, după ce a citit jurnalul meu de la Filipeni!” , a spus Viorel Pătrașcu la lansare.
„Acest volum este de o calitate impresionantă. Putem spune că scrierile de călătorie ale domnului Viorel Pătraşcu sunt opere sociologice. Viorel Pătraşcu este un scriitor autentic, o personalitate culturală şi un om adevărat”, a ținut să precizeze Octavian Sachelarie, directorul Bibliotecii Judeţene.
Cu o experienţă de 48 de ani ca medic şi doctor în ştiinţe medicale, Viorel Pătraşcu (71 de ani) este unul dintre cei mai dedicaţi dermatologi din România.
Viorel Pătrașcu are 19 volume la activ, este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, membru al Uniunii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România şi membru al Uniunii Mondiale a Medicilor Scriitori. Cărţile pe care le-a scris s-au bucurat de recenzii foarte bune din partea unor personalităţi importante, precum Tudor Octavian, Neculai Constantin Munteanu şi Dan C. Mihăilescu.
Denis Grigorescu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata