Concertul pentru pian nr. 24 al lui Mozart la Filarmonica Piteşti

0 20

Filarmonica Piteşti organizează joi, 14 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale aparținând lui Mozart și Franck. Alături de orchestra simfonică a instituţiei revin, la Filarmonica Pitești, dirijorul Theo Wolters și solista Monica Florescu. În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Concert pentru pian și orchestră în do minor nr. 24, și César Franck – Simfonia în re minor.
Dirijorul Theo Wolters (foto) este al 11-lea copil al unei familii de muzicieni din Olanda. Încă de mic a studiat trompeta, fiind membru al unei orchestre de suflători condusă de tatăl său. Studiile universitare le urmează la Conservatorul din Maastricht, unde este îndrumat de reputaţi profesori. A fost solo-trompetist la Overrijsels Philharmonisch din Enschede (Olanda). Din 1979 devine membru al celebrei Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam, realizând cu aceasta numeroase înregistrări cu dirijori de renume.
Pianista Monica Florescu a început studiile muzicale la patru ani, debutând pe scena Ateneului Român de la 8 ani, ca laureată a Concursului „Lira de Aur”. Pasiunea pentru muzică este aprofundată la Liceul de Muzică „George Enescu” din Bucureşti şi la Universitatea Naţională de Muzică, pe care o absolvă în 2003. Îşi perfecţionează studiile muzicale la Conservatorul Regal din Anvers, unde obţine trei diplome de licenţă şi de specializare. De asemenea, a participat la cursuri de măiestrie la Stuttgart, Viena, Munchen. În paralel cu activitatea de solistă, Monica Florescu susţine recitaluri camerale alături de „Spirale Piano Trio”.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata