Câmpulungul a trecut de la cârciumi şi bănci la marketuri şi case de pariuri

0 426

Raportându-ne la populaţie, are cele mai multe biserici! Este împânzit cu cruci votive din piatră, iar primarul a declarat că are în vedere reabilitarea acestora. Imediat după Revoluţie a fost umplut de cârciumi, la schimbarea mileniilor avea mai multe bănci decât staţii de transport în comun, iar acum este dominat de mini şi supermarketuri, dar şi de case de pariuri. Este municipiul în care nu sunt finalizate proiectele mari: Câmpulung.
În acest început de toamnă, municipiul muscelean şi-a dezvoltat reţeaua de mic comerţ prin apariţia a două minimarketuri. Un Profi amenajat rapid în fosta Alimentară de la Turn, acolo unde a funcţionat un alt magazin cu de toate, dar şi „Piaţa China”, amalgamul de mărfuri oferit de un afacerist chinez în spaţiul fostei Pieţe Agroalimentare Vişoi. Aşa s-a făcut că, în Câmpulungul de care toţi se plâng de sărăcie, dar bolizii de lux dau ture de bulevard, s-a produs sufocarea cu spaţii comerciale mult mai mare decât magazinaşele de cartier în care se cumpără pe caiet.
În ultimul deceniu şi jumătate, deschiderea în domeniul mini şi supermarketurilor a fost făcută de Ethos, Wolf şi Minimax. În prezent, locul lui Ethos a fost luat de Annabella, după un intermezzo cu marfă chinezească, Wolf-ul a dispărut şi a făcut loc unui complex pentru organizarea de evenimente, iar peste Minimax s-au pus Billa şi, ulterior, Carrefour. Dar artileria grea a apărut odată cu Penny, Lidl şi Kaufland, acesta din urmă fiind fruntaş pe ţară la cifra de afaceri, semn că muscelenii s-au nărăvit la plimbatul căruciorului în spaţiul de pe malul râului. Şi, coborând stacheta, nu sunt de ignorat nici magazinele gen „La doi paşi” sau „Gladiola”, minimarketuri cu de toate.
Fără a face referire şi la dezvoltarea impresionantă a depozitelor de materiale de construcţii, Câmpulungul este dominat acum şi de case de pariuri. Dacă în urmă cu cincisprezece ani exista un singur agent de pariuri cu o singură agenţie, acum numărul locaţiilor în care poţi paria pe evenimente sportive sau loterii a sărit de douăzeci. Şi, la fel ca şi alţi angajatori, cei care administrează într-un fel sau altul agenţiile se plâng de lipsa forţei de muncă. O forţă care există, dar care preferă alte modalităţi de procurare a unui venit.

„Piaţa China” funcţionează tot fără autorizaţie

După mai mult de o jumătate de an de la preluarea fostei Pieţe Vişoi, firma chinezului din Balş care a luat spaţiul de la Primărie a deschis un fel de magazin cu de toate. Numai că, aşa după cum am semnalat recent, activitatea acolo se desfăşura fără autorizaţie de funcţionare, după cum însuşi patronul din China avertiza printr-un afiş pus la intrare. Primarul Liviu Ţâroiu a abordat această problemă cu gentileţe, l-a lăsat pe chinez să deschidă zilnic, dar nici acum situaţia nu este în regulă. În loc de autorizaţie de funcţionare, pe afişul cu „lipsuri” a apărut autorizaţia ISU.

Cătălin Ion Butoiu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata