Caleidoscop

0 165

Concert al Filarmonicii Valea Loarei la Teatrul „Davila” Pitești

1979. Teatrul “Alexandru Davila” Pitești, concert extraordinar Orchestra Filarmonicii Valea Loarei din Franța, dirijor Marc Soustrot.

Suprafața aferentă zonei urbane Pitești în 1980

1980. Suprafața aferentă zonei urbane era de 4.073 de hectare, împreună cu așezările Bascov, Bradu, Colibași, Mărăcineni, Ștefănești, ajungând, pentru municipiul Pitești, la peste 21.000 de hectare.

Un piteștean obține Marele Premiu la Salonul Național de Invenții

1981. La Salonul Național de Invenții din București, Vasile Dumitrescu, Institutul de Învățământ Superior Pitești, a obținut Marele Premiu pentru motorul cu distribuție variabilă și experimentarea folosirii biogazului la alimentarea tractoarelor.

Concert extraordinar al Orchestrei din Ferrara în Pitești

1981. Concert extraordinar Orchestra de Madoline Gino Neri din Ferrara, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Pitești.

Se construiește un bowling în Pitești

1982. Se deschide, în apropierea Bazinului de Înot, un bowling, construit cu fonduri cooperatiste; după 1992 până în 2007 a devenit complex comercial.

Performanțe importante în zborul individual cu planorul

1982, iunie 5. Piloții sportivi Vasile Tudor și Florin Covic, din Pitești, obțin insigna C de Aur pentru zborul individual cu planorul, 300 de km, Pitești-Craiova-Plosca-Pitești, performanță importantă în domeniu.

Zilele Școlii Argeșului

1985, iunie 28-30. Sub egida Inspectoratului Școlar Județean Argeș și a Casei Personalului Didactic Pitești, Zilele Școlii Argeșului, printre referenți, Eugen Simion, Romulus Vulpescu, Iosif Tripșa, Paul Popescu, Ion Tudosescu (din Capitală), Irina Nicolăescu, Livia Popa, Constantin Bujdoiu, Petre Tudose.

Preparative pentru deschiderea Centrului de Informații pentru Cetățeni

1998, februarie 3. Preparative privind deschiderea Centrului de Informații pentru Cetățeni în Primăria Pitești, colaboratori, specialiști de la Chemonics, firmă subcontractoare a Agenției USAID, inițiativă amintită anterior.

Informaţii selectate din „Piteşti-620, memento”, de Petre Popa

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata