Călătorie în lumea simţurilor

0 125

Săptămâna trecută, la Biblioteca Județeană Argeș s-a desfășurat atelierul interactiv Distrează-te și descoperă corpul uman, dedicat copiilor cu vârsta între 5 şi 7 ani. Tema nu este una necunoscută pentru ei. Încă de mici, aceștia s-au familiarizat cu noțiuni despre organele de simț și despre sistemele componente ale corpului nostru.
Aparent niște noțiuni foarte complicate, informațiile despre corpul nostru pot fi înțelese chiar și de copii. Totul constă în modalitatea de a le explica și demonstra. Copiii au nevoie să descopere totul prin intermediul jocului și să nu fie împovărați cu detalii inutile. Pe lângă joc, imaginile ocupă un rol important pentru înțelegerea temei propuse. În cadrul atelierului, copiii au jucat jocuri senzoriale – Ghicește ce ai gustat! Au gustat zahăr (dulce), sare (sărat), cacao (amar) și lămâie (acru).
Alt joc senzorial care le-a plăcut foarte mult copiilor a fost Ghicește ce ai auzit. În interiorul unor cutiuțe Kinder, am ascuns orez, mălai, bani din metal și fasole. Fiecare dintre aceste ingrediente a scos sunete specifice. Copiii le-au identificat cu succes. Nici mirosul nu a fost uitat, participanții au ghicit mirosuri precum cel de cafea, scorțișoară, flori și fructe de toamnă.
Stimularea senzorială joacă un rol important în dezvoltarea personalitații copilului. Simțurile îi ajută, încă din primii ani, să descopere lumea și să se descopere pe sine.
Gabriela Rădulescu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata