Bibliotecile din România, în fotografii

0 75

Săptămâna trecută, Biblioteca Județeană Argeș a fost gazda expoziției itinerante de fotografie, organizate de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, expoziție care urmărește să popularizeze, vizual, modalitățile în care aceste instituții se implică în viața comunităților din care fac parte. Proiectul a fost demarat în anul 2016 și este coordonat de Biblioteca Județeană ”George Barițiu” din Brașov.
Biblioteca publică este și trebuie să rămână o prezență distinctă în societate. Tocmai de aceea se dorește ca expoziția colectivă să devină permanentă și să dobândească statutul de port-drapel al asociației, sporind astfel gradul de stimulare a inovației în domeniu și de vizibilitate, din perspectiva contribuției la binele comunitar.
În acest an, tema supusă atenției este ”Jocurile în biblioteci – de la ludoteci la jocuri video”, temă căreia Biblioteca Județeană Argeș i-a dat și suflu, și expresivitate.
Fotografiile surprind evenimente speciale din viața copiilor sau dedicate acestora, activități desfășurate atât în timpul școlii, cât și în vacanță, ateliere, cursuri, concursuri, toate menite să sublinieze, pe de o parte, importanța jocului în educație – de la cel tradițional, până la jocul sofisticat, propus de tehnologia modernă – să valorizeze, pe de altă parte, munca bibliotecarului, discretă, dar extrem de delicată, constantă, demnă de tot respectul. În 2019, accentul se va pune pe Animația Culturală, iar în 2020, pe Educația Nonformală. Este vorba despre cursurile pentru copii, adolescenți și vârstnici.
Denisa Popescu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata