Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului redeschide Casa „Pelerinul”

0 509

În contextul unui proiect european în care se contează pe atragerea a 15 milioane de euro, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a demarat lucrări de restaurare și modernizare care se vor derula pe parcursul a trei ani și vor include mănăstirea, palatul episcopal și parcul. De asemenea, potrivit starețului Mănăstirii Curtea de Argeș, Caliopie, se va redeschide Casa „Pelerinul”. De ani buni este pus lacătul pe celebrul hotel-restaurant al Arhiepiscopiei Argeşului și Muscelului. Gândit ca un loc de meditaţie, de pace şi de linişte pentru credincioşii care poposeau la edificiul modern situat chiar în spatele Mănăstirii Curtea de Argeş, Casa „Pelerinul” se pare însă că îşi pierduse destinaţia oficială. Erau renumite chiolhanurile şi chefurile care se trăgeau în imediata apropiere a sfântului altar. Se pare, însă, că după toate chermezele cu mese îmbelşugate şi valuri de vin din cel bisericesc, nu plătea mai nimeni.
Aşa se face că administratorii s-au trezit cu mai multe controale şi o datorie de vreo 3 miliarde lei vechi la stat. De altfel, comisarii Gărzii Financiare Argeş au efectuat, în 2010, un control la Casa „Pelerinul”, locul unde sunt găzduiţi credincioşii care vin să viziteze Mânăstirea Curtea de Argeş, în urma căruia reprezentanţii Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului au fost amendaţi cu suma de 10.000 de lei.
Printre neregulile descoperite de comisari s-au aflat absența casei de marcat electronice şi prezenţa a 1265 de lei care nu au putut fi justificaţi. Explicația oficială a fost că oaspeţilor nu li se percepeau bani, deci nu era nevoie de o casă de marcat, iar administrarea Casei „Pelerinul” se făcea după reguli bisericeşti, nu după legile statului. Probabil că acest lucru nu se va mai întâmpla în condițiile în care localul și hotelul vor fi incluse în circuitul turistic.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata