Argeșenii de la CS Muscelul au cucerit aurul la Europenele de Bob

0 1.687

 

România a reuşit o performanţă importantă în acest final de săptămână, în sporturile de iarnă. Echipajul de bob patru persoane format din Tentea Mihai, Alexandru Bugheanu, Raul Dobre şi Daroczi Ciprian, sub comanda antrenorului Iulian Păcioianu, a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de Bob U23, de la Igls, în Austria, anunţă Federaţia Română de specialitate pe pagina oficială de Facebook.

Echipajul de bob 4 persoane al României, format din Mihai Tentea, Raul Dobre, Ciprian Daroczi și Alexandru Bugheanu, sportivi legitimați la CS Muscel Câmpulung, a câștigat titlul de campioni europeni la juniori U 23, cu un timp de 1:43:38. Sportivii sunt pregătiți de Iulian Păcioianu, antrenorul de la clubul argeșean.

Cu același timp, românii s-au clasat pe locul 7 din 21 de echipaje participante la Campionatul European de bob 4 persoane, competiție rezervată de această dată juniorilor U26. Competiția s-a desfășurat în localitatea austriaca Igls, în perioada 7-12 ianuarie.

Întrecerile de bob au adus, în trecut singura medalie a României la Jocurile Olimpice de iarnă, printr-un echipaj de două persoane. Ion Panţuru şi Nicolae Neagoe au câştigat medalia de bronz la bob 2, la Grenoble, în 1968.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata