PNL Argeş şi-a definitivat propunerile pentru Rezoluţia Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia

0 124

PNL Argeș a stabilit propunerile pentru Rezoluția Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia care va fi asumată în viitorul program de guvernare liberală de către Partidul Național Liberal. Proiectele Comisiei Economice, al cărei președinte este Gelu Tofan, au fost aprobate de BPJ al PNL Argeș. Obiectivele supuse atenției au avut în vedere premisele istorice, potențialul economic, interesul pe care îl reprezintă din punct de vedere local, regional și național, economic, dar și pentru dezvoltarea zonei.
Unul dintre acestea este proiectul privind materializarea unui circuit turistic și a programului „Ski în Muscel”, care vizează dezvoltarea intercomunitară în localitățile Albeștii de Muscel, Bughea, Lerești și Câmpulung printr-un parteneriat public-privat și atragerea de fonduri europene pentru construirea a 12 pârtii de ski.
De asemenea, un alt proiect ambițios al liberalilor argeșeni este cel de realizare a unui circuit regal. Acest proiectul are o componentă culturală (istorie, ecumenism, artă) și una de agrement (turism montan, ski etc.) și include înființarea unui circuit regal și punerea în circulație a unui tren regal care să oprească în toate gările istorice construite de familia regală la Bascov, Băiculești, Merișani și Curtea de Argeș. Evident, după ce acestea vor fi refăcute. Este, de asemenea, vizată desăvârșirea circuitului regal Peleș-Pelișor. O altă prioritate o reprezintă turismul ecumenic și cultural în zona Curtea de Argeș, Corbi, Nămăiești, Cetățuia, Stoenești, ținând cont de componenta agrementală: Transfăgărășan, Ghițu, Molivișu, Bâlea. Potrivit vicepreședintelui PNL Argeș, Gelu Tofan, autostrada Pitești-Sibiu este deja inclusă în strategia de guvernare a PNL ca prioritate zero, celelalte obiective urmând să fie analizate și apoi incluse în rezoluția care se va semna pentru Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia la începutul anului viitor. Astfel încât să fie asumate de către conducerea Partidului Național Liberal.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata