ISU Argeş are 100 de voluntari. Cel mai tânăr are 16 ani

0 56

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş organizează periodic campania Inspectoratului General pentru Situații de Urgență intitulată „Salvator din pasiune”. Acest program a debutat în 2016. Înscrierile și recrutările se fac în funcție de solicitări, de regulă, anual. În prezent, la ISU Argeș sunt înscriși 100 de voluntari specializaţi în acordarea primului ajutor, descarcerare şi misiuni de stingere a incendiilor. Cel mai tânăr are 16 ani.
Cea mai recentă campanie de înscriere şi recrutare a voluntarilor specializaţi în acordarea primului ajutor, descarcerare şi misiuni de stingere a incendiilor a fost derulată în ianuarie-februarie a.c. Cei care vor să devină voluntari ISU vor parcurge un ciclu de pregătire în urma căruia vor putea participa la activităţile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Cursurile necesare a fi parcurse sunt: curs introductiv de 24 de ore, curs de prim ajutor de bază – 40 ore, curs de prim ajutor calificat – 160 ore și curs de stingere a incendiilor – 48 ore. În funcție de preferințe, voluntarii își aleg câteva zile pe lună pentru a participa alături de echipajele de intervenție, în funcție de specializarea lor, la acțiunile SMURD sau la stingerea incendiilor. Programul lor poate fi în ture de 12 ore sau mai puțin. În urma acestui voluntariat, persoanele admise primesc certificate de absolvire a cursului de prim ajutor calificat.
Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute accesând site-ul inspectoratului, www.isuarges.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata