Alianța Vestului, nicidecum o noutate. EURONEST, Alianța Estului, funcționează în Moldova de aproape zece ani

0 650

În contextul ecourilor lansării așa-numitei „Alianțe a Vestului” de către primarii din Cluj, Oradea, Arad și Timișoara, puțini au realizat că o asociație constituită cu același scop, respectiv atragerea de fonduri europene în interes regional fără a mai implica Bucureștiul, funcționează în zona de Est a țării de aproape zece ani. Deși slab mediatizată, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Euronest” a reușit să atragă de-a lungul timpului finanțări europene de aproape 70 milioane de euro. Nu este o sumă mică, dar o implicare mai mare ar fi putut aduce sume și de zece ori mai mari. Mai mult, chiar și studiul de fezabilitate și execuția ulterioară pentru Autostrada A8 s-ar putea face prin „Euronest”, dacă vrem să nu ne mai pună „bețe în roate” autoritățile centrale.

Citește tot articolul pe:  Ziarul de Iași

Articol realizat pentru www.PressHub.ro/BaniEuropeni de Ziarul de Iași,  în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata