Activitate intensă la biroul ”Avocatul Poporului”

0 115

Anul 2018 a avut, la Biroul teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului, o activitate intensă. Au fost astfel acordate 766 de audiențe, din care au fost reținute 304 petiții și au fost deschise pentru soluționare 91 de dosare. S-a răspuns la 218 apeluri telefonice, au fost efectuate 5 anchete și 3 sesizări din oficiu.
Anchetele au vizat presupusa încălcare a art. 34 (dreptul la ocrotirea sănătății), art. 49 (dreptul la protecție al copiilor și tinerilor), art. 50 (dreptul la protecție al persoanelor cu handicap), art. 52 (dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică) și s-au derulat la Comisia de expertiză medicală din cadrul Casei Județene de Pensii Argeș, Autoritatea Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Primăria municipiului Pitești, Centrul de asistență medico-socială din comuna Lădești, județul Vâlcea.
Sesizările din oficiu s-au decis cu referire la presupusa încălcare a art. 22 (dreptul la viață și la integritate fizică și psihică), art. 35 (dreptul la un mediu sănătos), art. 49 (dreptul la protecție al copiilor și tinerilor) și art. 50 (dreptul la protecție al persoanelor cu handicap) și s-au referit la comisia de expertiză medicală din cadrul Casei Județene de Pensii Argeș, siguranța locurilor de joacă pentru copii pe raza municipiului Pitești, lipsa marcajelor pentru trecerea de pietoni în vecinătatea unităților școlare de pe raza comunei Băiculești, județul Argeș. O parte dintre aspectele care au făcut obiectul anchetelor și sesizărilor din oficiu se află încă în lucru pentru a fi clarificate în concordanță cu reglementările legale în vigoare.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata