Web Analytics

Ultimul stăpân de sclavi condamnat: 9 ani de închisoare pentru trafic de persoane

de | 22.03.2019 12:03 | Actualitate

Nouă ani de puşcărie pentru trafic de persoane este ultima decizie dată în dosarele stăpânilor de sclavi de la Berevoești. Sentința a fost pronunțată săptămâna aceasta, iar cel care va merge în pușcărie alături de ceilalți inculpați este Vasile Furdui, unul dintre finii fostului primar de la Berevoeşti, Gigel Fănel Proca.

Într-un număr mai vechi, Jurnalul de Argeș dezvăluia cum actualul edil, Florin Bogdan Proca, a reclamat la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 18 Berevoești că Gheorghe Pascu, contracandidatul său de la PNL, a promis unor persoane că le va da… oi, brânză și le va face case, dacă va primi votul lor. Mare ne-a fost surpriza când am citit sesizarea și am văzut că pe lista cu cei 11 martori „credibili” ai primarului Proca jr. se afla și Vasile Furdui.

Într-o vizită la redacția Jurnalului de Argeș, tatăl actualului edil, Gigel Fănel Proca, supranumit și „Toacă Bani”, ne-a lăsat un pliant electoral din 2012, atunci când fiul său a candidat pentru primul mandat la primărie din partea UNPR. În fotografia de pe pliant tronează la loc de cinste, alături de Proca jr. și senior, „proprietarul de sclavi” Vasile Furdui din Gămăcești. Întrebat de ce l-a pus pe Furdui pe lista cu susținători și care a fost rolul acestuia în alegerea fiului său, Proca jr, ca primar, Proca senior ne-a spus doar atât: „e băiat de treabă”. Nici nu se putea altfel, că doar d’aia l-a pus și pe lista de susținători.

De precizat că după descinderile din iulie 2016, în Berevoeşti, 38 de romi au fost trimişi în judecată. Cu vasile Furdui, ultimul din listă, toți au fost condamnați. Cea mai mare condamnare a fost pronunțată în cazul lui Costinel Bădală, condamnat pentru trafic de persoane şi trafic de minori.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii